Hiske Versprille volgt Johannes van Dam op

De Amsterdamse krant Het Parool heeft een opvolger gevonden voor restaurantrecensent Johannes van Dam. Hiske Versprille treedt in de voetsporen van Van Dam, die in september is overleden.

Versprille, in 1982 geboren in Sneek, werkt sinds anderhalf jaar bij de krant. Als stadsverslaggever ontwikkelde ze een specialisme in voedsel en eten. "Hiske is de ideale kandidaat", zegt hoofdredacteur Barbara van Beukering in de krant. "Ze heeft een culinaire achtergrond - werkte onder andere bij Moshik Roth, in Caffè Toscanini en Wilde Zwijnen - en ze combineert journalistiek gevoel met een heel goede pen."

De formule van de rubriek Proefwerk blijft hetzelfde: een restaurantrecensie met een cijfer. De eerste aflevering van Versprille verschijnt op 16 november. "De rubriek zal onvermijdelijk anders worden dan voorheen", zegt ze. "Johannes van Dam was een absolute held van mij, het zijn grote schoenen om te vullen.

Maar het is zo'n goede tijd om uit eten te gaan, er is zo veel keus en kwaliteit in alle prijsklassen, ik zie ernaar uit Amsterdammers daarlangs mee te nemen."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie