'Wie is de Mol voerde bewust een bescheiden campagne'

Door in de week van het Televizier-Ring Gala met de onthulling van nieuwe kandidaten te komen voor het nieuwe seizoen, voerden de makers van Wie is de Mol bewust een 'bescheiden campagne' voor de prijs.

"Dat is omdat we in oktober niet op televisie zijn", legt presentator Art Rooijakkers uit aan NU.nl. "We wilden zo onder de aandacht brengen dat we toch weer genomineerd zijn."

Het was Wie is de Mol vrijdagavond, na zes keer naast de prijs gegrepen te hebben, dan eindelijk gelukt de Gouden Televizier-Ring te winnen voor het beste televisieprogramma. Rooijakkers zegt er superblij mee te zijn.

Hij vond het echter nooit erg om steeds weer genomineerd te zijn, maar geen prijs te winnen. "Die nominatie is een blijk van waardering", vindt Rooijakkers. "Mensen om ons heen dachten misschien wel: 'Daar heb je Wie is de Mol weer'. Maar wij vonden het elk jaar weer een eer om in Carré te mogen zitten."

Fans eren

Hij zegt vooral dankbaar te zijn dat de fans het programma wisten te eren zonder dat het op televisie was. "Wie is de Mol wordt in januari uitgezonden. In die periode zijn veel mensen met het programma bezig. Maar dan komt het Televizier-Ring Gala er weer aan en heeft niemand het over Wie is de Mol. En toch zitten we er steeds bij."

Rooijakkers vindt het erg mooi dat het programma nu eindelijk gewonnen heeft. "We hebben bewust een bescheiden campagne gevoerd voor de Televizier-Ring. Maar dat deden we ook omdat we de fans wilden bedanken voor het feit dat we er weer bij waren."

"Mensen zijn bijvoorbeeld jaar na jaar bezig met uitzoeken wie de kandidaten zijn. Dus om die mensen te bedanken dachten we: we gaan ze alvast bekend maken. En tegelijkertijd maken we ook duidelijk dat we weer bij de drie genomineerden zitten."

Publieke omroep

De presentator staat er niet bij stil dat na jaren van RTL-heerschappij, nu weer eens een programma van de publieke omroep heeft gewonnen. "Ik denk dat het mooi verdeeld is. De laatste jaren had RTL mooie programma's die hebben gewonnen, zoals Voetbal International en de TV Kantine."

Wel erkent hij dat het mooi is dat de winst mooi is in tijden dat de publieke omroep onder druk staat. "Het is daarom heel mooi dat de publieke omroep er weer eens met de ring vandoor gaat. Zo zie je maar dat er bij de publieke omroep ook programma's zijn die bij een groter publiek zo'n waardering krijgen dat je zelfs de ring kan winnen."

Johnny de Mol

Rooijakkers was ook genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Man, maar verloor van Johnny de Mol. "Daar kan ik prima mee leven",  zegt hij.

"Johnny de Mol maakte het leukste programma van de Nederlandse televisie, Waar is de Mol. Niet in de minste plaats omdat mijn vriendin daar al jaren de eindredactrice is. Ze heeft het programma opgezet. Dus dat maakt dat ik prima met het verlies kan leven."

Bekijk ook ons video-verslag van het Televizier-Ring Gala:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie