Linda de Mol vindt 'populariteitsprijs' belangrijk

Voor Linda de Mol is het niet de eerste keer dat ze de Zilveren Televizier-Ster heeft gewonnen. "Maar toch blijft het heel fijn", zegt ze tegen NU.nl.

De 49-jarige RTL4-presentatrice mocht de award voor beste televisievrouw vrijdagavond tijdens het Televizier-Ring Gala in Carré voor de derde keer in ontvangst nemen. Eerder kreeg ze die in 2001 en 2011.

"Ik heb de prijs vorig jaar niet gewonnen",  zegt ze. "In 2011 weer wel en daarvoor heel lang niet."

"Volgens mij was ik wel vijf of zes keer genomineerd. En steeds greep ik er naast. Het is toch wel belangrijk om de populariteitsprijs te winnen als je voor een commerciële omroep werkt."

De Mol haast zich te zeggen dat ze niet bang is dat ze zonder de prijs opeens geen werk meer zou hebben. "Maar als je zoals ik nog meedraait met de top en een bevestiging krijgt van de kijkers, dan is dat heel fijn."

Leeftijd

In haar speech vertelde De Mol dat ze vooral verheugd was dat ze op haar leeftijd van 49 nog de Zilveren Televizier-Ster kon winnen. "Daar zat wel wat lichte ironie in", erkent ze. "Want ja, in het algemeen is het op televisie zo dat het toch vooral draait om verjonging."

"En het grappige is dat je daar wel een hele tegenbeweging in ziet ontstaan", vervolgt ze. "Je ziet dat mensen het ook prettig vinden om vertrouwde gezichten waar ze mee opgegroeid zijn, te zien op televisie. En daar hoor ik denk ik wel bij. Er is een hele generatie dertigers die mij nog van de DJ Cat Show kennen."

"Wat ik dus in mijn speech probeerde te zeggen", vertelt De Mol, "is dat het leuk is dat er talenten bijkomen. Maar het is ook leuk dat we nog steeds trouwe gezichten op televisie behouden."

Johnny de Mol

De presentatrice is dus blij met haar prijs. "Maar om eerlijk te zijn was ik het meest blij voor Johnny (de Mol, red.)." Haar neef won ook een Zilveren Televizier-Ster voor beste televisieman. "Ik sprong echt een gat in de lucht, zo gaaf vond ik dat."

Bekijk ons video-verslag van het Televizier-Ring Gala:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie