Wie is de Mol winnaar Gouden Televizier-Ring 2013

Het programma Wie is de Mol heeft de Gouden Televizier-Ring van 2013 gewonnen. De prijs is vrijdagavond uitgereikt tijdens het Televizier-Ring Gala in het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré.

Wie is de Mol (Avro) heeft de award gekregen nadat het programma zes keer eerder naast de prijs greep. Het programma heeft gewonnen van Flikken Maastricht (Avro) en Divorce (RTL4).

"Het werd tijd, zeg",  zegt een presentator Art Rooijakkers dolblij. "Volgend jaar eindelijk een Gala zonder Wie is de Mol!Wie is de Mol heeft uiteindelijk 49 procent van alle stemmen gekregen. Rooijakker bedankt de crew, de fans en alle kandidaten die ooit aan het programma hebben meegedaan. 

Oud-nieuwslezeres Sacha de Boer heeft de prijs overhandigd.

Sterren

De Zilveren Televizier-Ster Vrouw ging naar Linda De Mol. En Johnny de Mol kreeg de Zilveren Televizier-Ster Man.

Linda de Mol (Ik Hou van Holland, Miljoenenjacht) zegt ontzettend blij te zijn. Ze draagt haar prijs op aan haar recent overleden vader John de Mol senior. "Het is geen Emmy, maar ik weet zeker dat je trots op me zou zijn geweest."

Bekijk ons video-verslag van het Televizier-Ring Gala:

Andere genomineerden waren Wendy van Dijk en Chantal Janzen. Het is voor de RTL4-presentatrice de derde keer dat ze de Ster heeft gewonnen. Ze kreeg de prijs ook in 2001 en 2011. Susan Visser en Monic Hendrickx reikten de prijs uit. 

Johnny de Mol, de neef van Linda, bedankte vooral SBS en Veronica. "Bedankt dat jullie me acht jaar geleden de kans hebben gegeven om televisie te mogen maken." Hij versloeg Art Rooijakker en Jeroen van Koningsbrugge.

Talent

De winnaar van de Talent Award is Kees Tol (Tros). Hij kreeg de prijs van Giel Beelen. "Zeven jaar geleden zat ik nog telefoons te verkopen", zegt een blije Tol. "Ik wist niet waar de trein zou eindigen. Nu sta ik hier."

Tol is vooral bekend van zijn deelname aan Wie is de Mol, maar is ook een graag geziene gast in het programma van Jan Smit, De Zomer Voorbij.

Gouden Stuiver

Het Sinterklaasjournaal (NTR) kreeg de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma. Het programma versloeg Checkpoint (EO) en Junior MasterChef (SBS6). "Dank u Sinterklaasje", grapte presentatrice Dieuwertje Blok. Hockeyster Naomi van As overhandigde haar de prijs.

De 48e editie van het Gala werd gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij. Onder anderen Anita Meyer en Hadewych Minis gaven een optreden.

Lees ook: RTL4 vaakst in de prijzen bij Televizier-Ring Gala

Televizier Ring Gala 2013

De medewerkers en deelnemers van Wie is de Mol vieren feest nadat ze eindelijk de Televizierring hebben gewonnen. © ANP
De Zilveren Televizier-Ster Vrouw ging naar Linda De Mol. © ANP
Dolores Leeuwin, Dieuwertje Blok, Jeroen Kramer van het Sinterklaasjournaal met de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. © ANP
Johnny de Mol won de Televizier-Ster mannen. © ANP
Linda de Mol poseert met neefje Johnny de Mol, nadat de twee eerder op de avond allebei een Televizier-ster hebben gewonnen. © ANP
Victor Reinier en Angela Schijf van de genomineerde serie Flikken Maastricht op de rode loper voor aanvang van het Televizier-Gala in Carré. © ANP
Kim-Lian van der Meij presenteerde de hele avond. © ANP
Hadewych Minis trad op. © ANP
Rick Nieman en Sacha de Boer tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Carre. © ANP
Kees Tol, Zarayda Groenhart, Carolien Borgers en Art Rooijakkers van de genomineerde serie Wie is de Mol? op de rode loper voor aanvang van het Gouden Televizier-Ring Gala. © ANP
Gordon © ANP
Jeroen van Koningsbrugge met partner Marie-Claire Witlox op de rode loper voor aanvang van het Gouden Televizier-Ring Gala. © ANP
Lauren Verster en Jort Kelder © ANP
Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox © ANP
Susan Visser (L) en Monic Hendrickx op de rode loper voor aanvang van het Gouden Televizier-Ring Gala in Carre. © ANP
Lieke van Lexmond © ANP
Stacey Rookhuizen met partner © ANP
Wendy van Dijk © ANP
Annette Barlo en haar partner Frank Timmer © ANP
Geraldine Kemper © ANP
Tim Hofman en vriendin © ANP
Samantha de Jong alias Barbie © ANP

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie