Joran van der Sloot is mogelijk niet schuldig aan de vermissing van de Amerikaanse Natalee Holloway. 

Dat stellen journalisten van Brandpunt Reporter op basis van politieonderzoek naar de vermissing.

Het programma stelt dat iedereen ervan uitgaat dat Joran van der Sloot verantwoordelijk is voor haar verdwijning, maar dat zou wel eens anders kunnen zijn.

Brandpunt vertelt onder meer over een man genaamd Steve. Hij deed een valse verklaring, namelijk dat hij heeft gezien dat Holloway door Van Der Sloot en zijn vrienden is teruggebracht naar haar hotel. Dat bleek al snel niet waar te zijn, hij verklaarde daarna verschillende tegenstrijdigheden. De FBI heeft volgens Brandpunt nooit verder onderzoek gedaan naar de verklaringen van Steve.

Aanranding

Daarnaast ontdekte Brandpunt dat een man die negen dagen voor de verdwijning van Holloway een Amerikaanse vrouw heeft aangerand op het strand waar Holloway ook zou zijn geweest vlak voor haar verdwijning.

Hij zou ook iets te maken kunnen hebben met haar vermissing. De man werd na de aanranding in detentie genomen, maar weer vrij gelaten. Hij zou direct daarop naar Colombia zijn gevlucht.

Interessant

Peter R. de Vries, die zich ook intensief heeft beziggehouden met het onderzoek, vertelde eerder op de avond bij RTL Boulevard dat het een interessante uitzending is.

Toch gelooft hij niet helemaal in de bevindingen van de journalisten. "Zij zeggen dat er een kans van 40 procent bestaat dat Joran het niet heeft gedaan, maar voor mij staat vast dat hij het wel gedaan heeft", aldus de misdaadverslaggever.

"Ze hebben wel de vinger gelegd op een aantal zere plekken in het politierapport. Ze komen met drie scenario's waar het nooit goed uitgerechercheerd is door de politie", vervolgt De Vries. Hij zegt dat hij alleen delen van het politierapport onder ogen heeft gekregen. "Wij hebben eigen onderzoek gedaan en veel bronnen en betrokkene gesproken."

De Vries raadt mensen aan om de uitzending wel te bekijken. "Het is een interessante reportage die iedereen maar moet gaan zien en erover oordelen."

Alles over Joran van der Sloot