Suzanne Bosman verlaat RTL Nieuws

Suzanne Bosman gaat na vijftien jaar weg bij RTL Nieuws en vertrekt naar AvroTros.

Dat laat het nieuwsprogramma weten op de website.

Bosman gaat per 1 januari 2014 aan de slag als vaste presentator van een nieuw radioprogramma van fusie-omroep AvroTros, Radio EenVandaag.

De presentatrice laat in een verklaring weten genoten te hebben van haar werk bij RTL, maar klaar te zijn voor een nieuwe stap. "Naar mijn oude liefde: de radio. Met een nieuwe club mensen mag ik voor een 'nieuwe' omroep een nieuw programma maken. Dat is ongelooflijk spannend!"

Het nieuwe radioprogramma waar Bosman aan meewerkt wordt vanaf woensdag 1 januari dagelijks van maandag tot en met vrijdag uitgezonden tussen 14.00 uur en 16.30 uur op Radio 1. Ook Bas van Werven en Jan Mom maken deel uit van het presentatieteam.

Geschokt

Bosman werkte eerder als redacteur en eindredacteur bij Met Het Oog Op Morgen, als redacteur en presentator van Hier en Nu Radio en het Radio 1 Journaal. Sinds 1999 presenteerde Bosman het RTL Nieuws om half acht.

Haar RTL-collega's reageren geschokt. "In shock omdat Suzanne Bosman zojuist de redactie mailt dat ze RTL Nieuws gaat verlaten na vijftien jaar als anchor", aldus Erik Mouthaan, Amerika-correspondent voor RTL Nieuws, via Twitter.

Collega Jan de Hoop laat de presentatrice weten haar vooral het beste te wensen. "Mijn lieve collega Suzanne Bosman gaat ons verlaten. Ze keert terug naar haar oude liefde radio 1. Heel veel succes en we zullen je missen!"

"We zijn in shock, maar gunnen haar deze uitdaging", aldus Helga van Leur over haar collega.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie