Rick Nieman is door het Nederlandse publiek verkozen tot de beste nieuwslezer van Nederland.

Dit blijkt uit de resultaten van het nationaal televisieonderzoek dat de Avro door onderzoeksbureau Intomart GfK heeft laten uitvoeren.

Bijna dertig procent van de ondervraagden heeft nieuwslezer Rick Nieman van het RTL Nieuws op één gezet. De top drie wordt gecomplementeerd door NOS-nieuwslezer Rik van der Westerlaken (20,5 procent) en Annechien Steenhuizen (19,3 procent).

Nieman vindt het een groot compliment dat hij als winnaar naar voren is gekomen. "Ik ben oprecht vereerd met deze uitslag. Het RTL Nieuws is natuurlijk niet voor de hand liggend om genomineerd te worden voor de Televizier-Ring en dan is zo’n bericht wel een grote eer. Mooi om te horen dat wat wij maken, gewaardeerd wordt."

Chantal Janzen

Chantal Janzen werd door het publiek uitgeroepen tot best geklede tv-presentatrice, zo bleek uit het onderzoek.

Het gezicht van talentenjacht Everybody Dance Now versloeg met 27,6 procent van de stemmen collega's Lieke van Lexmond (25,5 procent) en Wendy van Dijk (16,5 procent).

Op 18 oktober worden voor de 48e keer de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Kim-Lian van der Meij presenteert het festijn, dat live te zien is bij de AVRO.