Het programma Wie is de Mol (Avro), de dramaserie Divorce (RTL4) en Flikken Maastricht (Tros) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring.

Dat is maandagavond bekendgemaakt door Kim-Lian van der Meij in de uitzending van RTL Boulevard.

Over mijn Lijk, Heel Holland Bakt, Expeditie Robinson, Waar is de Mol, Ik hou van Holland, Moeder ik wil bij de Revue en De Beste singer-songwriter van Nederland vielen buiten de boot.

Art Rooijakkers reageert verheugd op de zevende nominatie van Wie is de Mol. "En deze keer gaan we winnen",  zegt de presentator.

Acteur Waldemar Torrenstra vindt de nominatie van Divorce 'helemaal top.' De dramaserie was vorig seizoen van start gegaan bij RTL4 en heeft dus meteen een nominatie te pakken. Ook voor Flikken Maastricht is het de eerste nominatie, maar de politieserie heeft er inmiddels al zeven seizoenen opzitten.

Zilveren Ster

Daarnaast zijn Johnny de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Art Rooijakkers genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Man. Van Koningsbrugge heeft de ster al twee keer eerder gewonnen, voor De Mol is het de derde nominatie en voor Rooijakkers is het de eerste keer.

En onder de vrouwen zijn Chantal Janzen, Linda de Mol en Wendy van Dijk de genomineerden voor de Zilveren Ster Vrouw. Alledrie zijn ze in dienst bij RTL4. Van Dijk heeft al vier keer gewonnen, De Mol twee keer en Janzen is slechts een keer eerder genomineerd.

Talent

De genomineerden voor de Talent Award zijn Ferry Doedens (Goede Tijden, Slechte Tijden), Kees Tol (De Zomer Voorbij) en Pieter Derks (cabaretier bij De Wereld Draait Door).

En de kanshebbers voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma, zijn Checkpoint (EO), Junior Masterchef (Net5) en het Sinterklaasjournaal (NTR). Voor het laatste programma is het de derde keer.

Stemmen

Vanaf 29 augustus konden mensen hun stem doorgeven. Dat is tot 09.00 uur maandochtend massaal gedaan: in totaal zijn er meer dan een half miljoen stemmen uitgebracht. "Dit is al het zesde jaar op rij dat we een recordaantal stemmen hebben bereikt", zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier.

"Er waren vanaf het begin echte favorieten aan te wijzen, maar elk jaar zit er ook een verrassing bij de kanshebbers voor een Gouden Televizier-Ring. Zoals dit jaar Over Mijn Lijk, die de top-3 net niet heeft gehaald."

Carré

De uitreiking van alle televisieprijzen vindt op 18 oktober voor de 48e keer plaats in het Koninklijk theater Carré in Amsterdam. Van der Meij neemt de presentatie op zich.

Vorig jaar won de talentenjacht The Voice of Holland. Ook De Lama's, De TV-Kantine en Voetbal International hebben in het verleden een Televizier-Ring gewonnen.