Het kinderprogramma Bibaboerderij is vanaf volgend jaar te zien op Al Jazeera. De Arabische zender heeft de 26 afleveringen van het eerste seizoen gekocht en zal die in 23 landen uitzenden op het kinderkanaal.

De afleveringen worden nagesynchroniseerd in het Arabisch, bevestigt Kids WorkOut Factory, dat het programma namens maker Planet Play heeft verkocht.

De zender was op zoek naar een serie met poppen en kwam uit bij Bibaboerderij, dat zich richt op kinderen van 2 tot 6 jaar en tegenwoordig te zien is bij RTL Telekids.

Volgens een woordvoerder ging de verkoop niet zomaar. ''De meeste zenders kijken een of twee afleveringen en weten dan genoeg. Maar Al Jazeera wilde alles vooraf bekijken.''

Uiteindelijk moest een aflevering sneuvelen, die van Kikakusje. ''Hierin wordt een kusje gegeven en dat was niet acceptabel. We hebben daarom samen met Planet Play een andere aflevering uitgezocht en die was prima.'' Volgens de zegsman was de aanwezigheid Bibabig, een varkentje in een rolstoel, geen probleem.

In het programma zijn ook filmpjes te zien van Nederlandse kinderen. Aanvankelijk zou de zender die eruit halen, maar bij nader inzien is besloten het zo te laten. Voor zover bekend bij Kids WorkOut Factory, is het de eerste keer dat Al Jazeera een Nederlands kinderprogramma uitzendt.

Tros

Bibaboerderij gaat onder meer over boer Bart en boerin Bibi, de ViVaVogelverschrikker, de Didadiertjes, de Gigagroentes en de FIFAfruitjes. Het programma was eerder te zien bij de Tros. De omroep kreeg echter een boete van het Commissariaat voor de Media omdat ze de sponsorregels zou hebben overtreden. Volgens het commissariaat betaalde supermarktketen C1000 het programma.

Tegelijkertijd heeft het bedrijf Dip & Dap, een tekenfilm over twee giraffen, aan de Arabische zender verkocht.