Egyptische veiligheidstroepen hebben woensdag het hoofdkantoor van de krant van de politieke tak van de Moslimbroederschap gesloten.

Dat hebben journalisten van de krant, Vrijheid en Gerechtigheid, woensdag laten weten. De journalisten hebben protest aangetekend tegen de sluiting. 

Een Egyptische rechter besloot twee dagen geleden de Moslimbroederschap te verbieden en de tegoeden van de organisatie te bevriezen. De interim-regering liet dinsdag echter weten dat het besluit van de rechter pas wordt uitgevoerd als het bekrachtigd is door een beroepshof. 

De journalisten van Vrijheid en Gerechtigheid laten het er niet bij zitten. Ondanks de sluiting van hun kantoor gaat de publicatie van de krant gewoon door, zei een van de redacteuren woensdag. De donderdageditie ligt al bij de drukker. 

De journalisten werkten sinds de massaprotesten die in juni tot de val van president Mohammed Morsi leiden al op een andere locatie, aldus de redacteur. De veiligheidstroepen hebben woensdag op het hoofdkantoor alleen wat meubels, elektrische apparaten en papieren in beslag genomen. 

Overzicht: Egypte sinds de revolutie van 2011 l Dossier Egypte