Onder anderen Mariëlle Tweebeeke, Tijs van den Brink, Adriaan van Dis, Sophie Hilbrand en Twan Huys maken kans op de Sonja Barend Award 2013. 

Dat heeft de Vara woensdag bekendgemaakt.

Ook Wilfried de Jong, Sven Kockelmann, Joris Linssen, Marcia Luyten, Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw, en Coen Verbraak zijn genomineerd voor de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste televisie-interview van het afgelopen seizoen.

De lijst met genomineerden is samengesteld door tv-critici Hans Beerekamp, Jean Pierre Geelen, mediajournalist Henk van Gelder en Roy van Vilsteren. Uiteindelijk bepaalt een brede jury van mediajournalisten, vakbroeders en televisierecensenten wie er met de prijs vandoor gaat.

Interview

Vorig jaar won Mariëlle Tweebeeke de award voor haar interview met Reinout Oerlemans en twee topmannen van het VU Medisch Centrum.

Tweebeeke interviewde het drietal in Nieuwsuur naar aanleiding van de serie Tussen Leven en Dood, waarbij sommige patiënten zonder het te weten werden gefilmd. Na het interview werd de serie van televisie gehaald.

De prijs wordt dit jaar op 14 oktober uitgereikt.