Radiomaker Peter van Bruggen heeft de Marconi Oeuvre Award gewonnen. Dat werd zondagmiddag bekendgemaakt in het programma Hemelbestormers op Radio 2.

Van Bruggen, die zondag met pensioen gaat, maakte onder meer programma's voor Radio 2 en 3FM. De jury van de radiovakprijs liet haar 'oog' vallen op Van Bruggen vanwege zijn ''onuitputtelijke creativiteit en vermogen om met muziek en geluid romantische fantasiewerelden te scheppen.''

De radiomaker begon in 1982 voor de KRO-radio met het legendarische programma Het weeshuis van de hits met als sidekick het fictieve weesjongetje Morrisson. De vele fans van dat programma werden door Van Bruggen liefkozend 'guppies' genoemd. Met Jeanne Kooijmans maakte hij van 1992 tot 1997 The Breakfast Club op Radio 3 (het huidige 3FM). De laatste jaren was Van Bruggen ook te horen op Radio 6 Soul & Jazz.

Eerder wonnen onder anderen radiomakers Felix Meurders, Lex Harding en Tom Mulder de Marconi Oeuvre Award. Van Bruggen neemt zijn prijs in november in ontvangst tijdens het AVRO RadioGala van het Jaar.