Eva Jinek wil graag de beste talkshow van Nederland maken. "Ambitie is niet iets wat mensen over het algemeen als aangenaam ervaren, zeker niet als je het zo uitspreekt".

Dat zegt de presentatrice in Volkskrant Magazine. "Maar ik wil niet liegen. Ik mik nou eenmaal niet op een zeventje."

De 35-jarige blondine, die onder meer te zien was in Vandaag de Dag en Eva Jinek op Zondag, heeft naar eigen zeggen nog veel te leren. "Maar ik wil niet in het middensegement blijven hangen".

"Ik hoop dat mensen het ooit als een wapenfeit gaan beschouwen om in mijn talkshow te worden uitgenodigd. En dat kijkers de volgende dag zeggen: heb je dat gisteren bij Jinek gezien?"

IJskonijn

In haar talkshow moeten serieuze onderwerpen worden behandeld. "Het mag er soms best hard aan toe gaan, ook als dat betekent dat mensen me daardoor een ijskonijn vinden", aldus Jinek, die onlangs werd toegevoegd aan de vaste kern van presentatoren bij KRO Brandpunt.

"Liever dat dan gasten die denken: bij die theekrans van Jinek kan ik lekker komen babbelen."

Een echt voorbeeld heeft Jinek niet. "Ik zou zelf iets minder geremd willen zijn, iets minder behoefte hebben om te behagen, vaker durven interrumperen. Maar ik weet ook wat ik wél kan. Ik durf een grapje te maken, ook ten koste van mezelf. Ik kan goed luisteren. En als iemand echt over me heen walst, zeg ik er iets van."