Beau van Erven Dorens gaat een nieuwe variant van Shownieuws presenteren genaamd Show Vandaag. Het entertainmentprogramma is breder van opzet en moet het 'gevoel van de dag' weergeven.

Dit is bekendgemaakt tijdens de najaarspresentatie van SBS6 op Ibiza. Van Erven Doorns miste een programma als het vroegere 5 Uur-show. "Waarbij de kijker het gevoel kreeg dat je thuiskomt",  legt hij uit. "Iedereen moet er naar kunnen kijken."

Voor Patty Brard, die ook betrokken is bij het programma, is Show Vandaag de definitieve terugkeer bij SBS6. Ze heeft hoge verwachtingen van het programma. "Het is niet alleen shownieuws, maar het gaat ook over wat we eten. Of we leggen de vraag voor: wat vind jij van Syrië? Het warme gevoel moet terug bij SBS."

Show Vandaag is vanaf eind oktober elke werkdag te zien van 17.30 tot 18.30 uur.

Vooravond

SBS6 heeft de vooravond voor het nieuwe televisieseizoen compleet vernieuwd. Sommige programma's zijn deze week al van start gegaan, zoals het afvalprogramma The Biggest Loser Holland en de serie Ik ook van Jou.

Daar komt eind september De Leukste Families van Nederland. In het programma krijgt de lezers een kijkje in het leven van diverse families in Nederland.

Remco van Westerloo, programmadirecteur van SBS6, vindt dat de zender op primetime 'een hele aardige zender' is geworden. "Nu willen we in de vooravond een serieuze voet aan de grond zetten. Dat blijft een lastig gebied. We willen vooral de vrouwelijke kijker terugwinnen."

Series

De Nederlandse dramaserie Dokter Tinus is sinds 21 augustus al te bewonderen op de woensdagavond om 20.30 uur. De serie Verliefd op Ibiza, gebaseerd op de gelijknamige film, gaat van start op zaterdag 26 oktober en krijgt de prime time-positie van 20.30 uur.

Ook nieuw op de zaterdag is de realityserie Welkom bij de Karamas, dat te zien is om 21.30 uur. Daarin worden negen BN'ers, waaronder Christina Curry en Irene van der Laar, gevolgd die leven met een inheemse stam in Afrika. Ook deze serie gaat van start op 26 oktober.

Muziek

SBS6 komt ook met een nieuwe muziekprogramma genaamd Beter dan het origineel?, wat gepresenteerd gaat worden door Jeroen van der Boom. Artiesten nemen het tegen elkaar op door een grote hit om te bouwen tot een originele cover. De bedoeling is dat de adaptie beter moet klinken dan het bestaande nummer.

Tenslotte komt Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman met twee nieuwe programma's. In Stalked gaat hij vrouwen helpen die lastiggevallen worden door hun exen. En Onopgeloste Zaken gaat over aangiftes die gedaan worden bij de politie en die blijven liggen.

Stegeman gaat de getroffen personen helpen om de zaken alsnog opgelost te krijgen. Stalked staat gepland voor dit najaar en Onopgeloste zaken moet in 2014 op de televisie te zien zijn.