Volgens de coaches van The Voice of Holland (Ali B., Ilse de Lange, Marco Borsato) onderscheidt het programma zich van andere talentenjachten, omdat het verhaal van de kandidaat belangrijk is.

Dat vertellen ze aan NU.nl. 

Het vierde seizoen van de talentenjacht gaat vrijdag alweer van start, maar toch blijft het voor de coaches een interessant programma door de verschillende kandidaten.

"Als je al die mensen ziet, het zijn allemaal karakters. Het is net een serie," vertelt Ali B.

De rapper had eerst zijn bedenkingen om mee te doen aan een talentenjacht, omdat die in zijn ogen de kandidaten niet in de aandacht zetten maar hun stemmen.

"Ik deed er zelf ook aan mee. Dan ging ik iemand opzoeken op Youtube en onder mijn vrienden verspreiden om er om te lachen," biecht hij op.

Twijfels

Ook coach Ilse DeLange, die ook al voor het eerste seizoen was benaderd, had eerst haar twijfels bij het programma. "Ik had heel veel vragen voordat ik uiteindelijk besloot om mee te doen. Ik dacht echt willen we wel nog een talentenjacht?"

Volgens beide coaches heeft de aanpak van The Voice ze over de streep gehaald. Beide coaches zijn erg te spreken over de begeleiding die de kandidaten krijgen en hoe hun verhaal in beeld wordt gebracht, waardoor het niet alleen om hun stem draait.

Groei

Maar de kandidaten moeten zelf ook durven hun verhaal in hun muziek te stoppen. Iets waar de coaches hun team graag in willen helpen groeien. "Als je goed kan zingen maar een verhaal niet over weet te brengen dan druk ik misschien toch voor de persoon met iets meer imperfecties maar die wel een verhaal weet te vertellen," vertelt Marco Borsato.

Dit seizoen zijn er naast de nieuwe coaches nog wat veranderingen. Zo zingen sommige kandidaten van achter een muur zodat de kijker thuis kan meemaken hoe een blind audition voor de coaches is.

Voor Borsato, die er vanaf het tweede seizoen bij was, verveelt de show nog steeds niet. "Ik hoop dat we nog een seizoen door mogen gaan. Dan doe ik weer mee."