De ochtendshow van Giel Beelen op 3FM bestaat ruim negen jaar, maar de dj denkt er nog lang niet aan om ermee te stoppen. "Ik wil voor altijd de 'morning man' blijven", zegt hij tegen NU.nl.

De radio-dj vergelijkt het met de Verenigde Staten, waar dj's de rest van hun leven met hun ochtendshows op de radio blijven.

"Ik hoop dat het voor mij ook zo gaat", vertelt hij. "In Amerika groei je op met iemand en ga je dood met iemand. Voor altijd de 'morning man', dat wil ik echt zijn."

Beelen hoeft voorlopig ook niet bang te zijn dat zijn ochtendprogramma Giel opeens moet gaan stoppen vanwege de bezuinigingen bij de publieke omroep. De 36-jarige dj heeft zich daar zelfs nooit zorgen over gemaakt.

"Het is gewoon zo dat onze cijfers er niet om liegen", zegt hij. "Dat wil niet zeggen dat het zo door blijft gaan, want er zijn wel gekkere dingen gebeurd. Maar nee, ik moet niet liegen... Ik heb geen angst voor de bezuinigingen."

BNN

De fusie van zijn omroep Vara met BNN doet hem ook weinig. "Ik werk bij 3FM en zo spreken mensen mij aan op straat, dus voor mij is dit allemaal niks nieuws. Als dj's werken wij al gewoon bij 'één ding'. Alleen op onze loonstrookjes staan verschillende omroepen."

Hoewel Beelen regelmatig op de televisie te zien is, blijft hij naar eigen zeggen voor altijd verbonden met de radio. "Ik vind het leuk om bij De Wereld Draait Door mijn ding te doen als mannetje van de radio. En ook bij De Beste singer song-writer van Nederland blijf ik Giel van de radio."

Fabuleus

Over De beste singer song-writer van Nederland zeg Beelen dat hij met tevredenheid terugkijkt naar het laatste seizoen. "Dat was fabuleus", vertelt hij vol trots. "Na het succes van het eerste seizoen was het afwachten of dat talent nog wel komt. Maar het was gewoon buiten proporties, meer dan we hadden kunnen verwachten."

Beelen zegt dat hij er nu van overtuigd is dat ook het derde seizoen weer vol met talent staat. "Ik denk dat er eerst nog veel muzikanten waren die de kat uit de boom keken en dachten: 'Ik moet het nog zien met dat programmaatje.'"

"Dat begrijp ik heel goed. Maar die mensen hebben we nu wel overtuigd. En daarnaast was vanaf het begin de keuze al reuze. Dus ik vraag het de mensen die voor het eerste en tweede seizoen Youtubefilmpjes hebben gestuurd, dat vooral weer te doen."