De eerste uitzending van RTL Late Night op RTL4 heeft maandagavond 734.000 kijkers getrokken. 

Dat meldt Stichting Kijkcijferonderzoek dinsdag. Presentator Humberto Tan bleef met zijn nieuwe talkshow concurrent Knevel en Van den Brink op Nederland 1 voor; daar keken 718.000 mensen naar.

Tan is blij met de kijkcijfers. "Ik had eerlijk gezegd nergens op gerekend", reageerde de presentator dinsdag in de ochtendshow van Edwin Evers. "Ik had gezegd: een half miljoen zou mooi zijn, dat is meer dan RTL4 nu om 22.30 uur haalt. Maar dit is wel heel erg mooi."

De presentator ziet nog wel verbeterpunten voor RTL Late Night. "Af en toe was ik nog een beetje in de overdrive, maar dat wordt uiteindelijk veel rustiger", reageerde Tan, die zei zich een racepaard te voelen dat maanden in de startblokken stond.

"En we hadden gisteren wat problemen met het geluid en ik was ook wat te lang in sommige gesprekken. Maar dat is een kniesoor die beter wil. Al met al ben ik tevreden."

Memories

De KRO scoorde met de laatste aflevering van Memories Zomerspecial. Anderhalf miljoen mensen stemden af op het programma met Anita Witzier, dat daarmee na het Achtuurjournaal (ruim 1,8 miljoen kijkers) het best bekeken programma was. We Zijn Er Bijna maakte met 1,4 miljoen kijkers de top 3 compleet.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Radar trok 1.316.000 kijkers. Het nieuwe programma Atlas op Nederland 3 haalde de top 25 niet.

De nieuwe programma's van RTL5, Samantha en Michael willen rust en Hollands Next Top Model, werden door 395.000 en 387.000 mensen bekeken.

Voetbal

Het nieuwe voetbalprogramma van Fox, Fox Voetbal, heeft vergeleken met vorige week tweeduizend meer kijkers gekregen. Er keken in totaal 58.000 mensen naar. Dat is nog wel fors minder dan Voetbal International, dat kon rekenen op 835.000 kijkers.