Ron Brandsteder is niet te spreken over de 'moderne' manier van televisiemaken en hij hoeft dan ook niet meer zo nodig op de buis. 

"Ik had de laatste jaren veel moeite met de manier waarop tv wordt gemaakt. Vroeger werd ik als presentator echt betrokken bij programma’s. Nu krijg je kant-en-klare autocue-teksten voor je neus", vertelt hij aan het AD.

De 63-jarige presentator is door zijn vorige werkgevers MAX en SBS niet meer gevraagd voor een programma, maar dat vindt hij niet erg.

"Mocht dat ooit nog gebeuren, dan zal ik het zeker overwegen, maar in alle eerlijkheid: ik sta niet meer te trappelen. Met de manier waarop je nu tv maakt, vind ik afscheid nemen een stuk minder zwaar."

Ambacht

Brandsteder is van mening dat presenteren vroeger veel meer een vak was. "Ik voel me een oude kleermaker; ik oefende vroeger nog echt een ambacht uit."

Hij vindt het dan ook 'sneu' dat zijn zoon Rick Brandsteder in deze tijd moet werken. "Je wordt nog net niet een dag van tevoren gebeld voor een klus en ergens neergezet om vervolgens gemailde teksten voor te dragen."