De Nieuwe Pers (DNP) houdt in zijn huidige vorm op te bestaan. De digitale doorstart van gratis dagblad De Pers, dat in 2012 ter ziele ginggaat op in 'opiniërende nieuwssite' The Post Online.

Dat meldt hoofdredacteur van The Post Online Bert Brussen dinsdag aan NU.nl. Brussen laat weten te verwachten dat zijn website veel gebruik kan maken van het nieuws van het huidige DNP.

"Ik neem aan dat iemand als Arnold Karskens (oorlogsverslaggever, red.) mooie dingen maakt", aldus de hoofdredacteur.

De naam De Nieuwe Pers zal na de fusie verdwijnen. De inhoud van DNP blijft ook bij The Post Online betaald. Half september moet de fusie klaar zijn. 

Uitgever

DNP-hoofdredacteur Jan Jaap Heij wordt uitgever van The Post Online. Heij stelt in een reactie tegenover NU.nl dat de gesprekken over een samenwerking met The Post Online al sinds mei gaande waren.

"We zijn nu op een punt gekomen dat we óf zelf een fikse investering moeten doen, óf een samenwerking moeten aangaan." Het plezierige contact met zowel Brussen als Mark Koster en het grotere bereik van The Post Online gaven uiteindelijk de doorslag.

Brussen zegt uit te kijken naar een samenwerking met Heij. 

Vertrouwen

Dagblad De Pers hield in maart 2012 na vijf jaar op te bestaan. De gratis krant was niet meer rendabel door een gebrek aan adverteerders. 

In januari van dit jaar werd DNP gelanceerd, een app waarbij lezers zich konden abonneren op stukken van individuele journalisten. Dat onderdeel blijft bestaan na de fusie. De lezers houden hun abonnement en veel auteurs van DNP gaan mee naar The Post Online

Heij was naar eigen zeggen vooral in het eerste half jaar tevreden over de ontwikkelingen bij DNP en heeft nog altijd vertrouwen in het concept achter het medium.

The Post Online werd eind 2012 opgericht en heeft gemiddeld 260.000 unieke bezoekers per maand.