Op een bijeenkomst van het Republikeinse Nationale Comité in Boston is vrijdag een resolutie aangenomen om tv-zenders NBC en CNN te boycotten bij de volgende Republikeinse voorverkiezingen. 

Partijvoorzitter Reince Priebus had eerder al gedreigd om CNN en NBC geen debatten toe te kennen vanwege hun plannen om respectievelijk een documentaire en een dramaserie over Hillary Clinton te maken.

Hoewel Clinton heeft gezegd geen zin te hebben om nogmaals een gooi te doen naar het Witte Huis, denken velen toch dat zij in 2016 de Democratische kandidaat zal zijn. Priebus, en veel Republikeinen met hem, vinden dat CNN en NBC hun partijdigheid laten blijken door uitzendingen over Hillary Clinton voor te bereiden. De resolutie werd vrijdag unaniem aangenomen.

Zelfs voor de ophef rondom de uitzendingen had Priebus al gezegd in de toekomst minder debatten te willen tijdens de voorverkiezingen en debatsleiders te willen die de Republikeinen beter gezind zijn. Leiders van de partij denken dat de vele debatten in 2012, waarin de kandidaten elkaar regelmatig verbaal te lijf gingen, hebben bijgedragen aan het verlies van de uiteindelijke kandidaat Mitt Romney.