Zaterdag 24 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Zarayda Groenhart geeft startschot Schrijfwedstrijd Talent voor Taal? Schrijf je verhaal van start

Zarayda Groenhart bokst op MTV voor het goede doel

Zarayda Groenhart gaat boksen voor het goede doel. Met het MTV-programma Because I am a Girl Knock-Out! wil de presentatrice aandacht vragen voor seksueel geweld tegen meisjes in ontwikkelingslanden.
Door BuzzE

Samen met Vivienne van den Assem, Jasmine Sendar en Laura Ponticorvo, die ieder een ander doel steunen, zet Groenhart zich vanaf 27 september 4 weken lang in namens Plan Nederland.

Ze koos haar specifieke thema omdat ze op 20-jarige leeftijd iets vergelijkbaars meemaakte.

Haar voornaamste doel is dat meisjes er over durven te vertellen. "Ik had er eigenlijk nooit over gesproken", zegt Groenhart in het AD. "Ik was heel bang, ik schaamde me. Ik dacht altijd: als ik doe alsof er niks gebeurd is, dan gaat het vanzelf weg. Dat is niet zo, daar kwam ik pas later achter. Ik wil duidelijk maken dat het goed is om er open over te zijn. Je doet jezelf tekort als je het wegstopt, omdat je het dan niet kunt verwerken."

Trouwplannen

Door het incident had de 31-jarige presentatrice lange tijd moeite intimiteit. Inmiddels heeft ze een relatie. Ze werd onlangs ten huwelijk gevraagd.

"Ik ben superblij met mijn liefje, dat er iemand is die zo goed bij mij past. Maar het is ook eng, omdat je je echt moet overgeven aan iemand als je wilt trouwen. Natuurlijk, je kunt scheiden, maar je belooft elkaar iets met de intentie om daar echt iets van te maken."

Een trouwdatum is er dan ook nog niet. "Ik ben verrukt dat hij met mij wil trouwen, hij is blij dat ik ja heb gezegd. Maar verder zouden we zomaar nog 3 jaar verloofd kunnen zijn. Weet je, ik ben een soort Peter Pan-meisje, dat door het leven heen fladdert. Dat een volwassen leven leidt, maar zichzelf niet als volwassene ziet."


Lees meer over:

Zarayda Groenhart

Aanbevolen artikelen