Naar aanleiding van de commotie rondom de uitspraken van René van der Gijp, praat voetbaltalkshow Voetbal International vrijdagavond verder over homo's in de voetbalwereld.

De enorme media-aandacht rondom de uitspraken van Van der Gijp heeft RTL 7 doen besluiten het onderwerp 'homo's in het (prof)voetbal' vrijdagavond in de schijnwerpers te zetten, meldt de zender.

"Dit gebeurt met name in het eerste half uur van het programma en hiervoor schuiven onder anderen de homoseksuele ex-profvoetballers John de Bever en Arnold Smit aan." Ook komt er een reactie van homobelangenorganisatie COC.

Daarna praten Wilfred Genee, Johan Derksen en Arnold Smit samen met Nico Dijkshoorn door over de actuele ontwikkelingen in het voetbal.

Uitspraken

Maandagavond reageerde Van der Gijp op de KNVB-boot die meevaarde op de jaarlijkse Canal Parade tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Hij denkt dat er nauwelijks homo's zijn in de voetballerij. "Ik heb er in al die jaren dat ik actief ben geweest in de voetbalwereld niet één ontmoet", zei hij.

"Dat gedoe met voetballers die uit de kast moeten komen. Laten we gewoon weer even normaal doen. Er zijn gewoon weinig homofiele voetballers. Er zullen er wel een of twee zijn, maar voetbal is geen sport voor homo's."

De uitspraken van Van der Gijp leverde een stortvloed aan reacties op. Het COC vindt dat Voetbal International zich te kijk heeft gezet. Ook de KNVB is niet blij met de uitspraken. RTL staat wel gewoon achter Van der Gijp. "De mannen geven hun mening aan tafel en dat heeft Van der Gijp ook gedaan. Volgens ons was dat binnen de grenzen", zo zei een woordvoerder.