Als gevolg van de eerder aangekondigde reorganisatie bij uitgever Wegener verdwijnen er in totaal 334 banen.

Dat melden RTV Oost en Tubantia.

Wegener moet reorganiseren vanwege de dalende advertentie-inkomsten en aantal abonnementen. De bezuinigingsoperatie, die de naam Phoenix draagt, moet in 2014 ongeveer 50 miljoen euro opleveren.

Er zullen de na reorganisatie nog ongeveer 2000 mensen werken bij Wegener. Dat waren er voorheen 2500.

De drukkerij in Enschede verdwijnt, waardoor er 61 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dit was al eerder bekendgemaakt, maar nu laat Wegener weten dat het drukken van kranten wordt geconcentreerd in Best en Apeldoorn.

Bij de krant De Stentor zullen 15 van de 125 banen op de redactie verdwijnen. En op de redactie en marketingafdeling van de Twentsche Courant Tubantia vervallen ongeveer negen plekken.

Geen commentaar

Een woordvoerder van Wegener wil vooralsnog geen commentaar geven. ''Onze plannen liggen nu bij de centrale ondernemingsraad. Pas als die uitsluitsel heeft gegeven zullen wij ermee naar buiten treden."

Wegener moet reorganiseren omdat eigenaar Mecom ernaar streeft voor 70 miljoen euro in de kosten te snijden in de periode 2011 tot en met 2014. Hiervan moet 50 miljoen door Wegener worden bespaard.

In februari vorig jaar kwam al naar buiten dat er waarschijnlijk tussen de 300 en 350 banen zouden verdwijnen. Er werkten toen zo'n 2800 mensen bij de uitgeverij, die in totaal 7 regionale dagbladen en ruim 225 huis-aan-huiskranten onder de hoede heeft.