Onder meer Johan Derksen, Wouter Bos en Michael Boogerd zullen bij Knevel & Van den Brink aanschuiven als gastpresentator, zodat de presentatoren zelf om de beurt op vakantie kunnen.

Dit maakt de EO maandag bekend. Ook Antoine Bodar, Maarten van Rossem en Helga van Leur zijn te zien als vervangers.

Knevel & Van den Brink is dit seizoen voor het eerst de hele zomer lang te zien. De presentatoren Andries Knevel en Tijs van den Brink gaan in die periode echter wel op vakantie.

Daarom zal het programma bij afwezigheid van een van de twee gaan werken met een gastpresentator aan de zijde van of Knevel of Van den Brink.

''We zijn op zoek gegaan naar mensen die vaak of regelmatig te gast zijn geweest in talkshow-achtige programma's", zegt Van den Brink. "Het kan haast niet anders of zij hebben wel eens gedacht: 'Dat zou ik heel anders doen'. Dit is hun kans om te laten hoe zij het zouden doen."

Veertien

In totaal zullen er veertien gastpresentatoren te zien zijn van 15 juli tot en met 9 augustus, waarbij Knevel de eerste twee weken afwezig is en Van den Brink de laatste twee weken.

Andere gastpresentatoren zijn: Arend Jan Boekestijn, Mathijs Bouman, Kees Jansma, Astrid Kersseboom, Jan Marijnissen, Sabine Uitslag, Lucille Werner en Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Enige moment

Aldert Baas, woordvoerder van de EO, legt uit waarom Knevel en Van den Brink op vakantie gaan. "Ze maken al het hele jaar lang programma's voor ons en dit is het enige moment dat ze vakantie konden nemen", zegt hij tegen NU.nl.

"Ook was de beslissing dat Knevel & Van den Brink doorgaat in de zomer pas laat genomen. Vandaar dat we zochten naar deze oplossing. Tenslotte heeft Van den Brink te maken met een familiesituatie, waarbij zijn kinderen in die periode schoolvakantie hebben."