Radiostation 100%NL krijgt een zusje. Het tweede station zal volgens 100%NL in een groot deel van Nederland op FM te ontvangen zijn.

Directeur Herbert Visser zegt dat er vanaf nu hard gewerkt wordt om het nieuwe radiostation vorm te geven. Hij wil nog niet kwijt wat het nieuwe radiostation zal uitzenden.

De radiofrequentie werd tot de zomer van 2009 gebruikt door Arrow Classic Rock. Dit radiostation ging failliet. Afgelopen jaar is de frequentie gebruikt om ontvangstproblemen in Noord-Nederland op te vangen. Die waren ontstaan na de brand van de zendmast Smilde.

Voor Arrow Classic Rock was de kavel in gebruik door Yorin FM en Caz, die er evenmin in slaagden de investeringen van destijds 4 miljoen euro terug te verdienen.

Vergunning

De vergunning voor de FM-frequentie kost de radiozender ruim 828.000 euro, meldde minister Henk Kamp donderdag aan de Tweede Kamer.

De zender voldeed volgens het ministerie van Economische Zaken als enige van de zeven meedingers aan de gestelde eisen. Kamp gaat nog kijken of de prijs van de vergunning moet worden gecorrigeerd. Dat kan nodig zijn om een gelijk speelveld met andere zenders te creëren. Kamp wil daar in het najaar duidelijkheid over geven.