Gijs Staverman gaat volgend jaar aan de slag bij Radio 2. Hij gaat Q-Music verlaten om voor de KRO een nieuw lunchprogramma te gaan maken.

Dit maakt Radio 2 donderdag bekend.

Staverman gaat een nieuw lunchprogramma maken, dat op het tijdstip komt van Tijd voor Twee van Frits Spits. Dat programma gaat aan het einde van dit jaar stoppen, maakte Spits eerder bekend.

De 46-jarige Staverman zegt zin te hebben in de nieuwe uitdaging. "De KRO biedt mij de kans om mijn horizon te verbreden. Ik ga een lekker lunchprogramma maken waarin ik veel prettige muziek draai en mensen bijpraat over wat er in de wereld gebeurt. Een heel leuke nieuwe stap. Ik ga me ongetwijfeld snel thuis voelen op Radio 2."

Verrijking

Ook de KRO is verheugd op zijn komst. "Zijn komst is een verrijking en zal bijdragen aan de vernieuwing van de Radio 2-programmering. Ik ben ervan overtuigd dat Gijs er in zal slagen om een fantastisch nieuw KRO-programma neer te zetten."

De radio-dj begon zijn carrière in 1991 bij Veronica. Sinds 2006 zit hij bij Q-Music. Vanaf 2 januari 2014 is hij elke werkdag te horen tussen 12.00 en 14.00 uur op Radio 2.