Eva Jinek zou naar eigen zeggen niet gauw bij RTL Boulevard aan de desk gaan zitten. "Hoe leuk dat ook zou zijn, ik denk niet dat ik daar een avond zou kunnen aanschuiven en net zo serieus kan worden genomen."

"Als jonge vrouw op televisie moet je lang werken aan je autoriteit, je geloofwaardigheid. En dat doe je door jaar in jaar uit aan een gedegen journalistiek programma te werken", aldus de presentatrice in een interview met Margriet.

Jinek zegt bereid te zijn om risico's te nemen. "Toen ik van NOS naar WNL ging, verklaarde iedereen mij voor gek. Maar ik heb het toch gedurfd. Ik durf altijd een iets te grote broek aan te trekken, zo ben ik gekomen waar ik nu ben. Maar ik ben niet roekeloos."

De presentatrice denkt zelf dat er nog heel wat te leren valt. "Ik weet dat als ik succesvol wil worden in dat wat ik het belangrijkste vind, een goed interview-programma maken, dan moet ik geduld hebben. Het publiek is niet vergevingsgezind, imago's zijn onwrikbaar. Ik ben elke keer weer nerveus voor een uitzending."