Ochtendkrant nrc.next krijgt in het najaar een editie op zaterdag. Met dit initiatief wil NRC het succes van nrc.next doordeweeks uitbreiden naar het weekeinde.

''We denken dat er - net als doordeweeks - nieuwe lezers zijn die in het weekend een ander soort kwaliteitskrant willen: op de hoogte blijven op een manier die tijd bespaart'', stelt hoofdredacteur Peter Vandermeersch woensdag op de website van de krant.

Sinds de oprichting verschijnt nrc.next alleen op werkdagen. Voor de introductie van de nieuwe zaterdagkrant wordt de redactie uitgebreid.

Ook op zaterdag deelt nrc.next artikelen met NRC Handelsblad. Deze middagkrant verschijnt vanaf eind augustus in een nieuwe vormgeving met nieuwe lettertypes en een andere structuur.

Amsterdam

NRC Handelsblad komt in het najaar ook met een wekelijkse bijlage over Amsterdam die alleen in en rond de hoofdstad wordt verspreid.

''Wat reilt er en zeilt er in de hoofdstad? Wat is de talk of the town? Waar kun je lekker eten? En waar kan je dit weekend met je kinderen heen?'', omschrijft Vandermeersch de inhoud van de acht pagina's tellende bijlage op vrijdag. Het gaat om een proef.

Als die slaagt wil NRC een soortgelijke bijlage voor Rotterdam en mogelijk ook andere steden gaan maken.