Onder andere oud-bokser Arnold Vanderlyde, Katja Schuurman en Nicolette van Dam komen met nieuwe formats in de vijfde editie van TV Lab.

In TV Lab krijgen omroepen de kans om hun nieuwste programma-ideeën te laten zien. De kijker bepaalt dan welk format uiteindelijk verder uitgewerkt mag worden voor de televisie.

Voor 2013 zijn er in totaal negen programma's geselecteerd.

Zo gaat Vanderlyde in Vechtersbazen (BNN) mensen die elkaar goed kennen, maar een onoplosbaar conflict hebben, begeleiden in de boksring om het letterlijk uit te vechten.

Katja Schuurman en Nicolette Kluijver gaan voor Mag ik met je mee…. Op reis aan reizigers vragen of ze hen mogen vergezellen tijdens hun trip.

BNN-presentator Tim Hofman gaat in 5000 Vrienden Facebookvrienden bezoeken die hij nog nooit heeft ontmoet. En Manuel Venderbos gaat Ik kom bij je Slapen (EO) presenteren, waarin een dertiger met een grote of kleine 'quarterlife crisis' op zoek gaat naar antwoorden.

Gielmobiel

De VARA komt met de Gielmobiel. In de ochtendshow van Giel Beelen belt hij steeds weer met een ander persoon die een telefoontje (de Gielmobiel) aanneemt. Frank Evenblij gaat vervolgens voor het programma proberen om die persoon op te sporen voor een tv-portret.

MRI - Martine & Remko (KRO) is een naar eigen zeggen 'nieuw interviewprogramma met een ingenieuze twist.' En de NTR komt met Ontboezemingen, een ontdekkingstocht naar de invloed van de vrouwenborst op mens en maatschappij. Tenslotte gaat de VPRO met Reset zoeken naar uitdagende, bijzondere en controversiële oplossingen voor huidige problemen.

Kijkerspitch

De jury van het programma Kijkerspitch, bestaande uit Valerio Zeno en netcoördinator Roek Lips, maakt een voorselectie van drie formats. Het publiek kiest vervolgens wel de winnaar uit alle negen inzendingen.

TV Lab is van 12 tot en met 16 augustus te zien op Nederland 3 van 21.30 tot 23.00 uur.