Hugo Borst keert terug bij de NOS. Hij gaat op Radio 1 de zondagmiddageditie van NOS Langs de Lijn presenteren, samen met Henry Schut. Ze nemen de plek in van Tom van 't Hek en Toine van Peperstraten.

Dat maakt de NOS maandag bekend. Ook is hij in 2014 voor de omroep weer op televisie tijdens het WK voetbal in 2014.

Borst stopte eind 2010 met al zijn televisiewerk, waaronder Studio Voetbal. Hij zat tegen een burn-out aan en wilde zich meer gaan richten op het schrijven van boeken.

"Sindsdien heb ik altijd contact gehouden met de mensen van de NOS", zo legt hij uit. "Na het vertrek van Tom van 't Hek bij Langs de Lijn spraken we elkaar opnieuw en toen begon Maarten ook over radio."

"En zo is het dus gekomen. Ik heb nog geen radio-ervaring, dus de rolverdeling tussen mij en Henry zal anders zijn dan bij Tom en Toine. Ik zal meer de side-kick en vragensteller zijn en Henry de presentator", aldus de 51-jarige  Borst.

WK

Hij gaat ook samen met Schut een prominente rol spelen in het televisie-presentatieteam van de NOS tijdens het wereldkampioenschap voetbal van 2014. Borst benadrukt dat hij tot dan geen andere televisieklussen zal gaan aannemen.

In 2010 deed het tweetal ook al samen het WK Journaal.