Cabaretier Hans Teeuwen en oud-PvdA leider Wouter Bos zijn dit seizoen te gast in Zomergasten.

Ook hoogleraar terrorisme Beatrice de Graaf, theaterregisseur Johan Simons, schrijfster Nelleke Noordervliet en ontwerper en kunstenaar Daan Roosegaarde schuiven aan bij presentator Wilfried de Jong.

Dit maakt de VPRO maandag bekend.

Op 28 juli begint het nieuwe seizoen van het praatprogramma, dat live uitgezonden wordt. Teeuwen is te zien in de eerste aflevering. Voor De Jong is het de eerste keer dat hij het programma gaat presenteren.

Interessante combinatie

Peter van Ingen, eindredacteur bij Zomergasten, noemt de combinatie De Jong en Teeuwen 'heel interessant'. "Ze kennen elkaar al, maar niet té goed," zegt hij tegen NU.nl.

"Voor De Jong is het inderdaad de vuurdoop. Maar hij heeft al zoveel gesprekken op televisie gevoerd, onder meer voor 24 uur met..., dus drie uur live-televisie moet geen probleem zijn", aldus Van Ingen.

Politiek

De keuze voor Bos als gast is omdat hij inmiddels van de politiek staat. "Dat vonden wij vrij interessant. En sinds hij de politiek heeft verlaten, heeft hij al veel verschillende dingen gedaan."

Verder kijkt Van Ingen uit naar de bijdrage van kunstenaar Roosegaarde. "Omdat hij een man van de wereld is, onder meer omdat zijn bedrijf een filiaal in Shanghai heeft, zijn we erg nieuwsgierig naar zijn denkbeeld."

Het is de 26e keer dat Zomergasten te zien zal zijn. Het wordt uitgezonden op zondagavond om 20.20 uur op Nederland 2.