Johnny de Mol heeft de overstap gemaakt van SBS naar RTL. De presentator tekende vrijdag een tweejarig contract.

Johnny's vader, John de Mol, is de baas van SBS. "Het is wel het bedrijf van je pa waar je weggaat", zegt De Mol jr. "Daar is veelvuldig over gesproken. Ik denk dat hij hartstikke trots is dat ik dit ga doen."

Het eerste programma voor de presentator is SynDROOM, waarin hij ambities, dromen en fantasieën van verstandelijk beperkten helpt te realiseren. Bij Veronica presenteerde hij eerder al Down met Johnny, over leven met het syndroom van Down.

Grote aanwinst

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL zegt dat er veel overleg is geweest met John de Mol. "We hebben dit niet achter zijn rug om gedaan."

Hij ziet De Mol jr. als een grote aanwinst: "Johnny acteert in series, weet als tv-maker heel gevoelige zaken prachtig in beeld te brengen en stelt als interviewer zijn gasten dermate op hun gemak dat de kijker hen echt beter leert kennen."

Johnny ging in het programma nog even in op de breuk met K3-zangeres Josje Huisman. "Ja, heftig, dat is nooit leuk. Er is al genoeg over gezegd en geschreven." Op de vraag of er al een nieuwe liefde was, zei De Mol: "Ja. RTL 4."