Margriet van der Linden stopt als hoofdredacteur bij maandblad Opzij. Dat laat het tijdschrift dinsdag weten.

Ze heeft het vertrek in de ochtend bekendgemaakt aan de redactie. Uitgeverij Weekbladpers Media zegt het vertrek van Van der Linden te betreuren.

"Met Margriet kreeg Opzij een gedroomde hoofdredacteur. Ze heeft aan een niet geringe functie, die er ook een is van boegbeeld zijn, op geweldige wijze invulling gegeven. We hopen dat ze op enige manier verbonden zal blijven aan het tijdschrift", aldus uitgever Wouter van der Meulen.

Hij zegt tegen NU.nl dat Van der Linden een 'goede en persoonlijke' reden heeft om te vertrekken. "Ze wilde graag verder en dat is alleen maar dapper te noemen in deze tijden."

Opvolgster

De 43-jarige Van der Linden werd vijf jaar geleden aangesteld als opvolgster van Cisca Dresselhuys. De taak die ze kreeg, Opzij in de huidige tijd te plaatsen, is volgens haar gelukt. "Juist nu blijkt emancipatie, het feminisme, weer een belangrijk topic. Daar heb ik zelf ook altijd in geloofd."

Op 14 oktober zal ze nog namens Opzij de lijst van 100 machtige vrouwen presenteren. Naar een opvolger van Van der Linden moet nog worden gezocht.