Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Maxim Hartman

Maxim Hartman gaat programma's maken voor GeenStijl

Programmamaker Maxim Hartman gaat online tv-programma's maken voor GeenStijl.TV. Dat bevestigt hij tegenover NU.nl
Door NU.nl/Tamar Hendriksen

Hartman zal voor de site verschillende programma's gaan maken. Het eerste programma, een interactieve spelshow, verschijnt vrijdagmiddag al online. In het programma Verre familie van is het aan de kijker om aan de hand van verschillende aanwijzingen op het derde scherm de identiteit van de gast te ontrafelen.

Hartman maakt zich geen zorgen over de vaste bezoekers van de website die bekend staan om hun scherpe reacties. 

"Ik maak wat ik leuk vind en ik krijg ook die vrijheid van GeenStijl", vertelt hij. "Ook zijn we aan het kijken of we een programma kunnen maken waarin we de reaguurders die mij beledigen kunnen uitnodigen op het Mediapark om hun reactie in mijn gezicht te laten herhalen."

Hij zal ook een discussieprogramma gaan maken voor de site om de bezoekers een andere kijk te geven op bepaalde zaken. "Ik ga de actualiteiten bespreken met mooie, jonge dames. Mensen denken vaak dat die dames dom zijn, ik wil die vooroordelen wegnemen," legt Hartman uit. Ook hoopt hij mensen een andere kijk op de actualiteiten te geven.

Televisie

De programmamaker ziet geen overstap naar het tv-kanaal dat voortkwam uit GeenStijl, Powned. In april van dit jaar liet hij in een interview met Broadcast Magazine weten dat hij de tv heeft afgezworen. Naar eigen zeggen houdt hij zijn woord en blijft zijn samenwerking met GeenStijl beperkt tot het internet.

Wel liet Hartman weten dat hij ook in overleg is met de EO. Afhankelijk van die uitkomst zou een eventuele terugkeer op de tv mogelijk zijn. "Ik denk dat God het verbreken van mijn belofte wel vergeeft als ik daar een tv-programma zou maken," grapt hij.

Omroep Maxim

Hartman werd bekend met het tv-programma Rembo & Rembo bij Villa Achterwerk. Het programma maakte hij jarenlang samen met Theo Wesselo. Sinds 2011 maakte hij voor de VPRO Omroep Maxim. Wegens geldgebrek van de omroep ging dat programma verder op het internet.

Naast de programma's voor GeenStijl blijft Hartman ook actief voor de website van de VPRO.


Lees meer over:

geenstijlMaxim Hartman

Aanbevolen artikelen