Expeditie Poolcirkel verhuist van de AVRO naar RTL5. Het avontuurlijke tv-programma volgt tien bekende Nederlanders tijdens een tocht in arctische omstandigheden.

Producent Hans Dekker van Tévé Media Group zegt in De Telegraaf dat hij heel blij dat de serie een vervolg krijgt. Het is nog niet bekend welk RTL5-gezicht de plaats van presentatrice Lauren Verster inneemt.

Paulien van Deutekom won vorig jaar de afvalrace door Spitsbergen, Finland, Zweden en Noorwegen. De voormalig profschaatsster wist in de finale eerder dan acteur Frederik Brom het Viking Island in Noorwegen te bereiken. Amanda Krabbé eindigde als derde in de finale.

Zij was halverwege een steile klim op de mountainbike de uitputting nabij en moest de strijd staken.

Voor Expeditie Poolcirkel was voorlopig geen plaats in de uitzendschema's van de publieke omroep, vertelt Dekker in De Telegraaf. ''Vanwege het succes op Nederland 3 zou de publieke omroep Expeditie Poolcirkel verplaatsen naar Nederland 1, maar daar was op zijn vroegst ruimte in 2015. We hadden dan een jaar moeten overslaan. We zijn blij dat RTL5 het programma direct en enthousiast omarmde.'' RTL5 zond in 2008 het soortgelijke programma 71 graden noord uit.

De AVRO komt in het nieuwe tv-seizoen met het programma Atlas, waarvoor onder anderen Laura Dekker, Robert de Hoog en Johnny Kraaykamp jr. het tegen elkaar opnemen in Marokko.