Presentator en journalist Sander de Kramer heeft zaterdag de Majoor Bosshardt Prijs tijdens het Majoor Bosshardt Gala in de Heineken Music Hal in Amsterdam in ontvangst genomen. 

Met de onderscheiding zet het Leger des Heils mensen in het zonnetje die zich onbaatzuchtig inzetten voor de samenleving. Hij ontvangt de prijs voor de wijze waarop hij vanuit zijn persoonlijk idealisme aandacht vraagt voor wantoestanden in de wereld. Daarnaast vermindert hij daadwerkelijk het leed van kansarmen, stelde de jury.

De Kramer was onder meer hoofdredacteur van de Straatkrant, maakte voor de RKK de tv-serie Hand van God en is te zien als presentator van het KRO-programma De Wandeling.

Met zijn stichting Sunday Foundation biedt hij hulp op de vergeten plekken op aarde en vraagt hij aandacht voor wantoestanden in de wereld. Zo schrijft KRO in een persbericht. 

Vereerd

"Ik voel me ongelooflijk vereerd dat ik deze prijs vanavond in ontvangst mocht nemen", aldus De Kramer. "Voor mij is mijn inzet voor de wereld heel vanzelfsprekend. Ik vind het belangrijk dat de plekken waar zich ontoelaatbare of zelfs onmenselijke dingen afspelen, internationaal meer aandacht krijgen.  Ik hoop dat, mede door deze prijs, mensen gaan inzien wat het belang hiervan is en wat we met elkaar kunnen doen om deze wantoestanden in de wereld te kunnen verminderen."

KRO Media Directeur Taco Rijssemus noemt De Kramer een "waardevolle aanwinst. "Wij zijn erg trots op Sander dat hij deze bijzondere prijs in ontvangst heeft mogen nemen en waarderen zijn betrokkenheid enorm. Dit is een mooie opsteker voor al het goede werk dat hij verricht."

De Majoor Bosshardt Prijs is in het leven geroepen om het werk van Alida Margaretha Bosshardt te gedenken. Eerder werden onder anderen prinses Laurentien, Lucille Werner, Marco Borsato en Erica Terpstra onderscheiden.

Majoor Bosshardt

Met het gala in de Heineken Music Hall werd zaterdag stilgestaan bij de 100e geboortedag van majoor Bosshardt (1913-2007), de beroemde heilsoldate die zich jarenlang op de Amsterdamse Wallen inzette voor hulpbehoevenden.

Tijdens het gala was een musical te zien over het leven en werk van de majoor. Daarin speelden bekende Nederlanders als Mariska van Kolck en Mies Bouwman mee, maar ook mensen die hulp hebben gekregen van het Leger des Heils. Van Kolck speelde de heilsoldate, terwijl Bouwman zichzelf speelde.

Bosshardt kreeg vrijdag ook al een eerbetoon in Amsterdam. In de rosse buurt werden de Majoor Bosshardtbrug en een standbeeld van de heilsoldate onthuld.