Jason Bouman is vrijdagavond uitgeroepen tot de winnaar van de talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen. De volkszanger wist in de finale meer punten bij elkaar te sprokkelen dan concurrent Rein Mercha.

Bouman, afkomstig uit het team van Roxeanne Hazes en Gerard Joling, wint naast de titel van beste volkszanger ook een platencontract. Ook mag hij volgend weekeinde optreden tijdens het concert Holland Zingt Hazes.

Eerder op de avond vielen Daantje en Samantha Steenwijk al af in de talentenjacht van SBS. In de eindstrijd telden het aantal downloads van hun single, punten van de jury en stemmen van het publiek mee.

Daantje en Rein Mercha zongen in het programma een duet met René Froger. Medefinalisten Jason en Steenwijk brachten een nummer ten gehore met Glennis Grace.

In eerdere afleveringen vielen onder anderen volkszangers Mick Harren en Robert Leroy al af. De avond werd aan elkaar gepraat door Jeroen van der Boom en Tooske Ragas. Naast Roxeanne Hazes en Joling maakten Danny de Munk en Dré Hazes deel uit van de jury.