Wie Ben Ik keert dit najaar terug op televisie. RTL 4 blaast de spelshow, die in 1990 voor het eerst te zien was, nieuw leven in.

Paul de Leeuw, Gordon, Jandino Asporaat en Richard Groenendijk nemen plaats achter de desks, maakte RTL vrijdag bekend.

"Fantastisch dat wij aan de slag kunnen met zo'n dreamteam voor Wie Ben Ik", vindt programmadirecteur Erland Galjaard.

"Dat Paul de Leeuw en Jandino als fanatieke spelletjesfanaten voor dit programma een uitstapje willen maken naar RTL 4 waardeer ik zeer."

Wendy van Dijk

De nieuwe versie van Wie Ben Ik wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk, die in 1990 haar televisiedebuut maakte in de spelshow.

Destijds reikte ze de voorwerpen aan in de quiz, die werd gepresenteerd door Caroline Tensen. Ron Brandsteder en André van Duin waren toen de vaste teamcaptains.

In 2008 was Wie Ben Ik korte tijd bij SBS te zien, Tooske Ragas presenteerde de show, Patty Brard en Gerard Joling voerden de twee teams aan. In de nieuwe versie zijn nu twee vaste panelleden en een wisselende gast. Verder is het programma ongewijzigd.

Commerciële zender

Voor De Leeuw zal dit de eerste uitstap worden naar een commerciële zender. "We hebben hem gevraagd en hij was meteen enthousiast," zegt Eva Peters, woordvoerder van RTL 4, tegen NU.nl. "Vooral toen hij te horen kreeg met wie hij ging samenwerken."

"Hij vindt het vooral leuk om eens een spel te spelen en is daar erg fanatiek in." Er staan verder geen andere projecten of programma's bij RTL 4 voor De Leeuw in de planning. Wie Ben Ik zal zijn eerste klus zijn in het nieuwe televisieseizoen. Hij kondigde eerder aan te stoppen met zaterdagavondshows zoals Langs de Leeuw.