De directeuren van zowel de AVRO als de TROS, respectievelijk Willemijn Maas en Peter Kuipers, stappen op als het fusieproces tussen de twee omroepen is afgerond.

Dat maken de omroepen donderdag bekend.

Maas en Kuipers blijven aan tot het fusieproces is afgerond. De omroepen moeten vanaf 2016 volledig gefuseerd worden. De fusieomroep gaat dan verder onder de naam AVROTROS.

Maas en Kuipers vinden dat de nieuwe organisatie verder moet gaan met een nieuw gezicht. "Na de fusie met de AVRO geef ik vol vertrouwen het stokje over aan een nieuwe vaandeldrager van de combinatie AVROTROS",  zegt Kuipers.

"Het is goed als straks een nieuwe algemeen directeur 'the best of both worlds' tot een gezamenlijke, nieuwe identiteit gaat smeden", vindt Maas. De twee omroepen gaan binnenkort op zoek naar nieuwe leiding.

Bijeenkomst

De directeuren maakten het nieuws bekend aan hun medewerkers bij een speciale bijeenkomst over de voorgang van de fusie. Dinsdag liet de AVRO al weten dat media-directeur Peter Lubbers vertrekt.

Bij de bijeenkomst werd ook verteld dat ze zestig medewerkers het ontslag gaan aanzeggen. Er komen wel 21 nieuwe banen waar op gesolliciteerd kan worden.

In maart liet de nieuwe fusieomroep nog weten dat er 41 banen verdwijnen, maar dat zijn er nu in totaal 39. De fusie is nodig vanwege de aangekondigde bezuinigingen bij de publieke omroep.