Peter Lubbers, directeur media bij de AVRO wordt per 1 september 2013 de nieuwe programmadirecteur bij FOX International Channels Benelux.

Dat maakt de AVRO dinsdag bekend. Lubbers zal bij zijn nieuwe werkgever verantwoordelijk zijn voor programma's van onder meer National Geographic, Nat Geo WILD, FOXlife en 24kitchen.

Peter Lubbers trad in 2011 aan als directeur media bij de AVRO en is daar volgens de omroep een belangrijke aanjager geweest van het toegankelijk maken van kunst en cultuur met nieuwe programma's.

Zo speelde hij een rol binnen concepten als De Tiende van Tijl, Maestro, Strictly Come Dancing, Bloed, zweet en snaren en AVRO's Junior Dance. Ook hielp hij mee met de groei van Opium en EenVandaag op radio, tv en internet. 

Vertrek

"Ik heb goed nagedacht over deze stap. FOX International Channels is een wereldwijd gerenommeerd multimediabedrijf met sterke groeiambities in de Benelux. Het is voor mij een geweldige kans en eer om daaraan te mogen bijdragen," aldus Lubbers. 

Algemeen directeur van de AVRO Willemijn Maas vindt het jammer dat Lubbers vertrekt, maar wenst hem alle succes toe bij zijn nieuwe werkgever.

Opvolging

Achter de schermen leverde Lubbers een bijdrage aan de voorbereidingen voor de aanstaande fusie tussen de AVRO en de TROS.

De komende periode blijft hij nog bij de omroep om zijn taken zorgvuldig over te kunnen dragen. De AVRO beraadt zich nog over een lange termijn oplossing.