Toine van Peperstraten verruilt de NOS per 1 augustus voor Eredivisie Live. De 45-jarige sportpresentator volgt bij de voetbalzender Humberto Tan op.

Dat meldt Eredivisie Live dinsdag.

Van Peperstraten was 20 jaar in dienst bij Studio Sport. Hij begon bij het programma als beeldbandredacteur en werkte zich daarna op tot presentator.

Daarnaast was hij actief voor het radioprogramma NOS Langs de Lijn op Radio 1, waar hij eerder een vast duo vormde met de onlangs naar BNR vertrokken Tom van 't Hek.

'Geen kleine stap'

''Het instituut Studio Sport na bijna 20 jaar verlaten is geen kleine stap'' reageert Van Peperstraten.

''De NOS heeft mij vele kansen geboden, waardoor ik me heb kunnen ontwikkelen als presentator. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op die periode, maar zie een ongelooflijk mooie uitdaging in Eredivisie Live. Met elkaar gaan we bouwen aan iets moois, waar ik ontzettend veel zin in heb."

Eredivisie-directeur Alex Tielbeke noemt Van Peperstraten ''een ervaren en sympathieke presentator met het juist sporthart'' die goed bij het profiel van de voetbalzender past.

Tan

Humberto Tan verhuist op zijn beurt naar RTL, waar hij een dagelijkse talkshow zal presenteren. Ook maakt hij een wekelijks sportprogramma voor radiozender BNR.

Als Fox, de eigenaar van Eredvisie Live, een eigen open zender krijgt, zal Van Peperstraten ook daarvoor gaan werken.