Bij de VPRO hebben fulltime-medewerkers te horen gekregen wat de persoonlijke gevolgen zijn van de aangekondigde reorganisatie. Berichten over het verdwijnen van de wetenschapredactie kloppen echter niet.

Lennart van der Meulen, algemeen directeur van de VPRO, liet maandag aan Radio 1 weten dat de hele wetenschapsredactie verdwijnt.

Een woordvoerder van VPRO, Marina Alings, ontkent dit echter tegenover NU.nl. De uitspraken van Van der Meulen zijn volgens haar verkeerd geïnterpreteerd.

"Het was al een tijdje bekend dat VPRO stopt met het maken van het wetenschappelijke programma Labyrinth. De samenwerking met NTR wordt stopgezet. De mensen die bij ons aan dat programma werkten, zijn daar dus niet meer bij betrokken. Het is echter niet zo dat dit betekent dat de VPRO helemaal stopt met aandacht schenken aan wetenschap. Dat blijft juist een speerpunt van de zender."

Geen ontslagen

Alings benadrukt dat er maandag nog geen ontslagen zijn gevallen. "Medewerkers met een vast contract hebben vandaag te horen gekregen of ze deze week wel of niet een persoonlijk gesprek krijgen. Dan pas krijgen ze te horen wat voor hen de gevolgen zijn van de ontslagronde."

In april maakte de VPRO bekend dat er in totaal 81 banen verdwijnen door de bezuinigingen van het kabinet op de Publieke Omroep. Omdat er ook 20 nieuwe vacatures bijkomen, verdwijnen er uiteindelijk 61 banen.