Ferry Mingelen stopt per eind 2013 bij NOS. De politiek verslaggever gaat dan met pensioen.

Dat meldt de NOS woensdag. Mingelen zelf vindt het jammer dat hij vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen moet stoppen.

''Ik had graag tot mijn 67e doorgewerkt. Het had de NOS gesierd om een voorbeeldfunctie voor het kabinetsbeleid te vervullen. Ik ben nog lang niet uitgekeken in Den Haag, ik vind het heerlijk werk. Maar de NOS vindt vernieuwing belangrijker'', zegt Mingelen in een reactie.

''Een verrassing is het ook niet, want ik was er al lange tijd met de NOS over in gesprek. Vorige week werd het definitief. Het is jammer dat ik het niet met 2 jaar heb kunnen rekken. Het blijft nu bij 1 jaar, een compromis.''

Pensioen

Mingelen werd vorig jaar 65 en bereikte daarmee de pensioengerechtigde leeftijd. De NOS besloot toen om hem nog een jaar in dienst te houden. Mingelen heeft bijna dertig jaar op de redactie van de NOS gewerkt.

In 1984 begon Mingelen als presentator van Den Haag Vandaag. Daarvoor werkte hij voor Het Vrije VolkTrouw en de Geassocieerde Pers Diensten (GPD).

Andere omroepen

Mingelen zegt dat Den Haag nog niet van hem af is. ''Ik bedoel ermee te zeggen dat ik nog graag wil doorgaan. Nu iedereen weet dat mijn contract bij de NOS afloopt, schept dit voor mij mogelijkheden om eventueel nog iets te doen voor andere omroepen, rubrieken of programma's. Ik kan me best voorstellen dat ik ze met mijn jarenlange ervaring van dienst kan zijn."

Vorig jaar won Mingelen de Anne Vondelingprijs, de prijs voor politieke journalistiek. De jury had de prijs aan Mingelen toegekend voor zijn gehele carrière.