De Nederlandse versie van de Deense televisieshow waarin twee mannen commentaar geven op een naakte vrouw, zal volgens productiebedrijf Stepping Stone geen vleeskeuring worden.

Maandag maakte het bedrijf bekend dat de omstreden Deense show Blachman naar Nederland komt.

Daarin praten twee mannen over relaties, liefde en seksualiteit, terwijl er voor hen een naakte vrouw staat die niks zegt.

"Ik snap best dat vrouwen hierover kunnen vallen, maar ik denk niet dat ze begrijpen wat voor een bijzonder programma we hier hebben", zegt producent Jasper van der Schalie tegen WTF.nl.

"Het is geen vleeskeuring. Vrouwen staan dan misschien naakt voor een jury, maar het gaat niet om hun lichaam 'an sich'. Het gaat er meer om of mannen bijvoorbeeld een navelpiercing mooi vinden bij een vrouw."

Vluchten

De Deense televisiemaker Thomas Blachman kreeg veel kritiek te verduren en moest zelfs zijn huis in New York ontvluchten. Van der Schalie is niet van plan om weg te vluchten.

"Nee, ik ben totaal niet bang om te moeten rennen", zegt hij. "Iedereen in Nederland zal het waarderen als ze het doel van mijn programma inzien, namelijk eerlijkheid over het menselijk lichaam en seksualiteit bespreekbaar maken."

Voor de Nederlandse versie bestaat ook het plan om een naakte man te laten zien. Wanneer het op de televisie is te zien en op welke zender, is nog niet bekend.