Paul de Leeuw heeft opnieuw stof doen opwaaien in de Britse pers. Een parodie op de vermoorde Britse soldaat Lee Rigby in zijn VARA-show Langs de Leeuw wordt niet door iedereen gewaardeerd.

Onder meer Daily Mail en de Britse boulevardkrant The Sun spreken schande van de 'smakeloze parodie' die zaterdag in Langs de Leeuw was te zien.

In de sketch is te zien hoe acteurs, zogenaamd de Engelse inzending van het Eurocrisis Songfestival, bebloede slagersmessen in de greenroom tevoorschijn halen, waarna iemand gillend wegrent.

''Het publiek reageerde ontzet toen ze hun roodgekleurde wapens omhoog hielden nadat ze werd gevraagd even in de camera te zwaaien'', aldus The Sun.

De boulevardkrant noteert ook dat de 51-jarige Paul de Leeuw moest schaterlachen om de sketch. The Sun citeert in de rest van het artikel boze reacties die kijkers achterlieten op Twitter.

Bekijk beelden van de sketch:

Video

Betreuren

De VARA laat in een reactie weten dat de makers van de sketch het betreuren dat er mensen zijn die zich gekwetst voelen.

"De grap met de twee Britten ging feitelijk niet ten koste van de omgekomen militair. Een heel absurde kant van de werkelijkheid (de krankzinnige aanslag) werd afgezet tegen een heel banale kant van de werkelijkheid (de gekte rond het Eurovisie Songfestival). Als mensen zich hierdoor gekwetst voelen, dan betreuren we dat."

Ook De Leeuw zelf heeft spijt. ''Ik draag verantwoordelijkheid voor de show! En het spijt me ten zeerste'', reageert hij op de kritiek.

Moedermelk

De Leeuw zorgde eerder al voor ophef in internationale media door op televisie moedermelk te drinken uit een vrouwenborst. Ook toen sprak The Sun zijn verontwaardiging uit.

In zijn Vlaamse show blowde De Leeuw begin deze maand. Mogelijk wordt hij daarvoor nog vervolgd. Vorige week verscheen de presentator naakt in Manneke Paul.