De Nederlandse editie van DJ Mag ligt vanaf dinsdag in de winkels. Het tijdschrift over dance werd maandagavond gelanceerd in club Air in Amsterdam.

DJ Mag is onder het grote publiek bekend om de invloedrijke Mag Top 100, een jaarlijkse ranglijst van de 100 beste dj's ter wereld.

In de 15 jaar dat lezers van het tijdschrift hun stem mochten uitbrengen, werd acht keer een Nederlandse danceheld verkozen tot beste dj. Vorig jaar ging Armin van Buuren er met de eer vandoor. Hij won al viermaal eerder de prestigieuze titel en is daarmee koploper. Ook Tiësto werd 3 jaar achtereen uitgeroepen tot de nummer één.

Volgens hoofdredacteur Anthony Donner ''kon het dus niet uitblijven dat het grootste dancemagazine nu ook in Nederland verschijnt''. In de eerste Nederlandse uitgave staat onder meer een interview met Armin van Buuren.

Het van oorsprong Britse tijdschrift werd in 1991 opgericht en is sindsdien een wereldwijd platform voor danceliefhebbers. DJ Mag verschijnt inmiddels al in tien landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De Nederlandse DJ Mag wordt acht keer per jaar uitgegeven in een oplage van 15.000 exemplaren.