Twee teams van bekende Nederlanders gaan voor het nieuwe AVRO-programma Atlas op expeditie naar Marokko. 

Onder anderen Laura Dekker, Robert de Hoog en Johnny Kraaykamp jr. nemen het tegen elkaar op, maakte de AVRO vrijdag bekend.

De deelnemers wacht een extreme tocht van 600 km over de historische handelsroute die voert vanuit de Sahara naar Marrakech, waarbij het Marokkaanse Atlasgebergte de barrière vormt.

Lauren Verster presenteert het nieuwe avonturenprogramma dat vanaf maandag 26 augustus op televisie te zien is. De survivaltocht laat in 10 afleveringen de reis door het echte Marokko zien.

Magisch avontuur

Lauren Verster: “Nog nabibberend van Expeditie Poolcirkel, ben ik wel toe aan een warming-up in de woestijn. Ik kijk uit naar een magisch avontuur, een ontmoeting met bijzondere kandidaten in ruige omstandigheden.

''Marokko mag doen denken aan duizend-en-een nacht, muntthee en buikdansen, wij maken in Atlas ook kennis met de onherbergzame, woeste en zinderende kanten van dit gebied. Het wordt afzien, maar ik maak geen televisie om m’n nagellak heel te laten”, aldus Verster. 

Sahara

Acteur Robert de Hoog, Voice-winnares Iris Kroes, acteur Johnny Kraaykamp jr., actrice Inge Ipenburg, rapper Darryl en zeilmeisje Laura Dekker worden in het midden van het gigantische, opgedroogde meer van Iriki, aan de rand van de Sahara gedropt.

Op deze plek stellen zij zelf de twee teams samen die tegen elkaar gaan strijden. Dit is het beginpunt van een survivaltocht over de historische handelsroute.

Traditie

Onderweg moeten de teams zoveel mogelijk landkaarten verzamelen die nodig zijn om de tocht te volbrengen. En om tijdens de finale in Marrakech de winst in de wacht te slepen.

Volgens de omroep past het programma Atlas in de traditie van de AVRO-programma’s Wie is de Mol?, Fort Boyard en Expeditie Poolcirkel.