De redactie van Het Parool heeft in een brief aan de hoofdredactie haar ongenoegen geuit over het besluit Willem Schouten als adjunct-hoofdredacteur uit de hoofdredactie te verwijderen.

Dit staat in een brief van de redactieraad aan hoofdredacteur Barbara van Beukering, die in handen is van NRC. De redactieraad zou zich bovendien gepasseerd voelen.

Schouten zou uit de hoofdredactie gezet worden, omdat hij teveel een eigen koers had. Hij blijft nog wel in dienst bij Het Parool.

Eind 2011 stapte Schouten over van dagblad Spits, waar hij vijf jaar werkte, naar Het Parool. Hij werd verantwoordelijk voor het eerste nieuwskatern van de krant.

De leiding van het Amsterdamse dagblad bestaat verder uit hoofdredacteur Van Beukering en adjunct-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen.

Nieuwsman

"De redactie van Het Parool begrijpt niets van het besluit van de hoofdredactie om verder te gaan zonder Willem. De redactie vindt het essentieel dat hij, als nieuwsman, deel uitmaakt van de hoofdredactie en dat hij zijn plaats aan de middentafel behoudt", zo staat in de brief.

Theo van Rijn, voorzitter van de redactieraad, erkent tegenover NU.nl dat de onvrede bestaat. "Wij zijn het in ieder geval wel tevreden met Schouten als adjunct en kunnen ons wel vinden in zijn koers. Het is nu wel zo dat de beslissing van de hoofdredactie nog doorgang moet krijgen."

Volgens NRC wilde Schouten geen commentaar geven. Van Beukering zou willen wachten met een reactie totdat er meer duidelijkheid is. Wel zou ze aan NRC gemaild hebben: "Dit wekt de indruk dat de totale redactie het vertrouwen in mij heeft opgezegd en dat is niet aan de orde."