De gemeente Rotterdam wil een ambtenaar ontslaan, omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het lekken van informatie aan het NRC Handelsblad.

Dat meldt het NRC dinsdag. 

De ambtenaar heeft zich volgens de gemeente schuldig gemaakt aan "ernstig plichtverzuim". De gemeente zou de ambtenaar per brief hebben geïnformeerd over zijn ontslag.

De ambtenaar zou het NRC hebben gewezen op de omstandigheden binnen moskee-internaten. Volgens de gemeente had de ambtenaar dit niet mogen doen.

Leefbaar Rotterdam

Zaterdag meldde het programma Nieuwsuur dat de ambtenaar ontslagen zou worden. Die melding werd toen nog niet bevestigd, verklaart een woordvoerder van Leefbaar Rotterdam aan NU.nl. De partij wil het dossier over de zaak bekijken, om te zien hoe het onderzoek naar de ambtenaar is verlopen.

Ook de Rotterdamse SP wil het dossier bekijken. De twee partijen zijn van mening dat de ambtenaar goed heeft gehandeld.

"Hij heeft de misstanden eerst bij zijn werkgever aangekaart, voordat hij er meer naar buiten is getreden", legt de woordvoerder van Leefbaar Rotterdam uit. 

"Wij willen het dossier zien en zelf een oordeel vellen. Tot die tijd mogen er geen onomkeerbare stappen genomen worden."

Donderdag wordt de kwestie in de gemeenteraad besproken.