Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
The passion

KRO neemt programma's RKK over

De KRO neemt de belangrijkste programma's van de RKK over. De KRO krijgt daarmee een meer uitgesproken katholieke stempel.
Door Novum

De eucharistievieringen, actualiteitenprogramma Kruispunt en The Passion worden op zijn laatst vanaf 2016 door de KRO uitgezonden, heeft de RKK vrijdag bekendgemaakt.

Het kabinet besloot vorig jaar om het budget en de zendtijd van kleine levensbeschouwelijke omroepen te schrappen. Door de bezuinigingen dreigden onder meer live-uitzendingen van de mis op zondagochtend van de buis te verdwijnen.

"De Eucharistievieringen zijn een vaste waarde voor veel mensen op de zondagmorgen. Mensen die niet meer naar de kerk kunnen, kijken thuis en vieren zo de Eucharistie mee", liet het hoofd van de RKK Leo Fijen in een verklaring weten. "De KRO laat deze kijkers niet in de kou staan."

Antoine Bodar

De omroep, die zelf fuseert met de NCRV, gaat met ingang van volgend jaar geleidelijk aan RKK-programma's overnemen. Ook een aantal presentatoren, onder wie Antoine Bodar en Roderick Vonhögen verhuizen mee. Bodars Echo van Eeuwigheid op de radio blijft eveneens bestaan.

Fijen hekelde bij de bekendmaking van de redding van zijn omroep het kabinetsbeleid. Hij wil dat binnen de publieke omroepen een vast bedrag wordt vastgelegd voor levensbeschouwing.


Lees meer over:

kro

Aanbevolen artikelen